Vergaderoverzicht
Binnen de Protestantse Gemeente van Drachten wordt vaak vergaderd. Om hiervan een overzicht te krijgen is er nu een mogelijkheid om te zien wanneer de kerkelijke vergaderingen worden gehouden. Dit overzicht is te vinden via de website van de PGD, W: pgdrachten.nl . Kies vervolgens ‘ORGANISATIE’, waarna het submenu ‘Vergaderoverzicht PG Drachten’ te vinden is. Voor de secretarissen van de kerkelijke vergaderingen: Neem contact op met de werkgroep om ook uw vergaderingen op deze lijst te zetten.

Nieuwsbrieven van de wijken/Deelgebieden. 
Inmiddels versturen alle deelgebieden van onze gemeente per mail wijkgeoriënteerde nieuwsbrieven en u kunt zich aanmelden met vermelding van naam en adres:

Noord: wanneer daar aanleiding toe is stellen zij een nieuwsbericht samen. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Oost: Iedere week stellen zij een Zondagsbrief samen (MenorAviertje). Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Zuid: Iedere week stellen zij een Zondagsbrief samen. 

West: Iedere 14 dagen wordt een nieuwsbericht samen gesteld (ArkeNieuws) en, indien noodzakelijk: een nieuwsflitssss of een bericht van overlijden. Aanmelding via de link: http://eepurl.com/gYDfRz

Beste e-mailgebruikers van P.G. Drachten.

Met het wijzigen van de kerkelijke organisatie van P.G. Drachten per 29 november 2020 verandert ook de digitale structuur: de benaming van de websites en mailadressen.

In samenspraak met de werkgroep Communicatie zijn we tot het volgende gekomen:
• De centrale website blijft onveranderd pgdrachten.nl;
• De website voor de deelgebieden worden ondergebracht bij <deelgebied>.pgdrachten.nl;
• De website voor de Grote Kerk wordt ondergebracht bij grotekerk.pgdrachten.nl;
• Alle E-mailadressen verhuizen naar @pgdrachten.nl. Bijvoorbeeld: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Over de inhoud van de websites moeten we nog afspraken maken maar dat er iets gaat veranderen is wel zeker. Doel is goed aan te sluiten bij de nieuwe structuur en dat zaken gemakkelijk gevonden kunnen worden. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

De nieuwe e-mailadressen maken wij de komende tijd per deelgebied aan volgens de nieuwe structuur. Indien u een mailadres heeft wat voor aanpassing in aanmerking komt, zult u hierover persoonlijk worden geïnformeerd. Per 29 november 2020, het begin van het nieuwe kerkelijk jaar en van de nieuwe organisatie, wordt het oude mailadres inactief en zal de verzender een automatisch antwoord krijgen over de gewijzigde e-mailadressen. Per 1 maart 2021 komen de oude mailadressen definitief te vervallen.

De P.G. Drachten maakt dankzij haar ANBI status gratis gebruik van de G Suite van Google: een professionele kantooroplossing waarin onze vrijwilligers en professionals gratis gebruik kunnen maken van e-mail, cloud opslag, videovergaderingen en andere tools om efficiënt samen te kunnen werken.

De nieuwe e-mailadressen kunnen als G Suite accounts worden aangemaakt. Hiermee kunt u direct aan de slag zonder programma’s te installeren. En door de centrale beheermogelijkheden wordt het overdragen van functies inclusief e-mailverkeer en bestanden mogelijk.
Voor elke functie kunnen wij een account aanmaken.
Vooruitlopend op de omzetting per deelgebied kunt u nu al een account aanvragen voor uw functie. Neemt hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groet,
de Webmasters van PG Drachten
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Van de werkgroep Communicatie
De naam van de werkgroep is veranderd naar ‘Werkgroep Communicatie’. Het deel PR is vervallen voor deze werkgroep. Diverse werkgroepen zoals de Schakel en de Grote Kerk hebben al lang hun eigen manier om naar buiten te treden en het lijkt niet goed om deze activiteit over te zetten. De ‘Werkgroep Communicatie’ is via e-mail te bereiken met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vergaderoverzicht
Binnen de Protestantse Gemeente van Drachten wordt vaak vergaderd. Om hiervan een overzicht te krijgen is er nu een mogelijkheid om te zien wanneer de kerkelijke vergaderingen worden gehouden. Dit overzicht is te vinden via de website van de PGD, W: www.pgdrachten.nl . Kies vervolgens ‘ORGANISATIE’, waarna het submenu ‘Vergaderoverzicht PG Drachten’ te vinden is. Voor de secretarissen van de kerkelijke vergaderingen: Neem contact op met de werkgroep om ook uw vergaderingen op deze lijst te zetten.

Overdracht De Arke
Per 1 juli 2020 is de kerk ‘De Arke’ overgegaan naar de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. Met deze overgang is ook de website, W: arkedrachten.nl overgegaan. Een ander gevolg is dat de e-mailadressen eindigende op @arkedrachten.nl ook niet meer bij de PGDrachten horen. Indien u in uw contacten nog e-mailadressen met deze naam hebt, wilt u dit dan corrigeren naar het juiste e-mailadres?
Vanwege de reorganisatie van de PGDrachten zal er de komende tijd meer veranderen in de naamgeving van de websites en e-mailadressen. Zie hiervoor het artikel van de webmasters elders in dit blad.
Vriendelijke groeten,
Jan Zuiderveen

Werkgroep PR&Communicatie
In de nieuwe organisatie van onze gemeente “Eén PGD zonder wijkgemeenten” zullen werkgroepen delen van de taken van de kerkenraad uitvoeren. Eén van deze werkgroepen is “PR&Communicatie”. Onder deze werkgroep vallen in ieder geval de redactiecommissie van de Geandewei en ook de webmasters. De werkgroep praat over hoe er gecommuniceerd wordt, niet over wat (de inhoud).
De redactie van Geandewei heeft in overleg met de werkgroep een voorstel gemaakt voor een nieuwe indeling van de Geandewei. De nieuwe indeling laat de drie sporen van de nieuwe organisatie duidelijk zijn, namelijk: 1. de rubriek vieringen en diensten, 2. de deelgebieden voor pastoraat en diaconaat en 3. de organisatie met haar werkgroepen. De nieuwe indeling is met de drukker van de Geandewei doorgesproken en hopelijk zal de nieuwe indeling al gebruikt kunnen worden met het 6de nummer van Geandewei.
Met de webmaster is het gesprek begonnen om te zien hoe de nieuwe organisatie zijn weerslag heeft op de websites. We proberen de herkenbaarheid die in Geandewei te zien wordt, ook binnen de websites te tonen en een éénduidige taal gebruik te hanteren. Zo praten we over vierplekken (Oase, Zuiderkerk, Menorah) voor de zondagse vieringen en over deelgebieden (Noord-Oost, Noord-West, Oost, Zuid en West) in plaats van de oude wijken.
Binnen de PGD wordt nog op veel meer manieren gecommuniceerd. Dit gaan we in kaart brengen en kijken hoe dit in de nieuwe organisatie zijn plaats krijgt.
Jan Zuiderveen, trekker werkgroep PR&Communicatie

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com